Alt Berguedà
  • Inici
  • Mapa web
  • Contacte
  • Català
  • Español
  • English
  • Français

Llocs d'interès :: Cultura
  • Envia per Email
  • Imprimeix la pàgina
  • Guardar en Pdf

Cultura

        Art medieval
Església de Sant Martí

Església de Sant Martí

Sant Martí de la Nou és un bell exemplar romànic. L’edifici consta d’una nau central coberta amb una volta lleugerament apuntada i rematada amb un absis central llis i dos absis laterals, disposats a manera de creu llatina. A l’interior guarda un retaule renaixentista. L’església ha estat restaurada amb encert, es troba en bon estat de conservació.


Monestir St. Llorenç

Monestir de Sant Llorenç

Una comunitat de monjos de Sant Benet hi bastí el seu cenobi, a finals del segle IX. Un segle després, les donacions permeteren que l’abadia edifiqués un temple majestuós de tres naus, seguint la tradició de les basíliques clàssiques, que fou consagrat l’any 983.
Està situat al nord del poble de Guardiola de Berguedà, a la vall de Brocà, en un entorn natural de privilegi, dalt d’un planell del vessant est de la serra de Gisclareny.


Santa Maria de Lillet

Monestir de Santa Maria de Lillet i Rotonda de Sant Miquel

El monestir fou construït al segle IX i en l’actualitat mostra vestigis d’estil romànic, com la planta de creu llatina, dos dels tres absis originaris i el claustre rústic de planta quadrada. Els altres elements han sofert modificacions posteriors. Al costat hi ha la rotonda de Sant Miquel, una de les esglésies romàniques de planta circular més ben conservades.
S’hi accedeix per la carretera de Campdevànol. Davant del cementiri de La Pobla, cal prendre la pista indicada que hi porta.


Vista guiada per Berga

Rutes guiades a Berga

Diferents visites guiades que expliquen les diverses etapes històriques que han estat més importants per la configuració actual de la ciutat de Berga, ja sigui la seva època medieval, l’etapa de les guerres carlines del XIX o bé el període de la preindustrialització.  Totes aquestes visites són comentades per un guia especialista.


Sant Jaume de Frontanyà

Sant Jaume de Frontanyà

A mitjan segle IX, l’església pre-romànica va quedar petita i la comunitat agustiniana de Frontanyà començà a construir-hi l’església i el monestir nous. Malauradament, només es conserva l’església que és un edifici excepcional del primer romànic català, tant per les seves imponents dimensions com per l’equilibri de les seves formes.


Sant Quirze de Pedret

Sant Quirze de Pedret

Sant Quirze de Pedret és una obra cabdal de l‘arquitectura preromànica.
L’edifici es bastí entre els segles IX i X amb aportacions d’època romànica. Conté la reproducció d’importants pintures murals del segle X (l’Orant i el Cavaller) i del segle XII (la paràbola de les verges prudents i les verges nècies).
 


Sant Sadurni de Rotgers

Sant Sadurní de Rotgers

L’església va ser construïda entre els segles XI i XII i consagrada el 1167. Consta d’una sola nau, capçada per un absis semicircular que conserva la decoració característica del primer romànic, arcuacions cegues i bandes llombardes. Sobre la nau s’alça un campanar de secció quadrada i dos pisos. Sota la finestra central del seu absis s’hi pot observar una filada d’opus spicatum.
S’hi accedeix per la carretera que va de Borredà a Sant Jaume de Frontanyà (p.q. 3)


furrellat St. Vicenç de Rus

Sant Vicenç de Rus

L'edifici de l’antiga església parroquial de Sant Vicenç de Rus va ser bastit al segle XII sobre restes altmedievals. Conté pintures murals originals del gòtic lineal i la reproducció de les pintures murals romàniques del segle XII.
S’hi accedeix per la carretera de la Pobla de Lillet a Castellar de n’Hug (p.q. 9’5).
 Fires i mercats

BergaBolet - Festa del Bolet

 
La Festa dels Bolets de Berga i Castellar del Riu, una de les més antigues i amb més participació de les que es fan al país. Durant dos dies milers de persones compartiran experiències al voltant d’aquests apreciats elements del bosc.
La festa, va néixer l’any 1956 de la mà d’un grup de boletaires aficionats de Berga. És una de les festes de bolets més antigues de l’Estat i ha estat declarada Festa d’Interès Turístic.


La Pobla de Lillet

Festa del Bolet de La Pobla de Lillet

S'acaba l'estiu i torna el temps dels rovellons, els fredolics, els ceps, les llanegues, etc. La tardor a la Vall de Lillet ens arriba amb una cistella de bolets sota el braç, i amb un bon grapat de diversió! L'ultim cap de setmana de setembre celebra  la Festa del Bolet, un cap de setmana farcit d'activitats per a totes les edats.


Fira de Maig

Fira Multisectorial de Berga, tot el dia diverses activitats: Exhibicions gimnàstiques, dinamització infantil, degustació de productes agroalimentaris, recorreguts amb el trenet turístic, trabada de cotxes antics, etc...


Mercat dels Diumenges

Mercat de Muntanya de Bagà

30 paradistes
Cada diumenge, tot l’any
De 09.00 a 14.00h
Plaça de l´ajuntament i plaça del Raval, BAGÀ
Zona d´aparcament
Activitats paral·leles
 
 
 
Oferta
 
 
PRODUCTE FRESC: Fruita / Verdura / ...
MOSTRA AGROALIMENTÀRIA: Embotit / Formatges / Làctics / Vins i licors / Herbolaris / Fruits secs / Melmelades / Conserves / Pa i pastisseria / ...


llenegues

Mercat del Bolet de Cal Rosal

El mercat obre cada dia de setembre a novembre. Tots els diumenges diverses activitats a la carpa del mercat: Contes de bolets per a nens, sortides a buscar bolets, xerrades, cursetes de cuina de bolets, conserves, etc.  Durant tota la temporada els restaurants de Cal Rosal presenten menús amb bolets i les botigues ofereixen horaris encara més amplis.


cistell bolets

Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà

Durant els Mesos de setembre i Octubre, a l'estació de Guardiola de Berguedà. Venda de bolets, concurs de cuina, esmorzars boletaires, etc. 


mercat de Bagà

Mercat Setmanal de Bagà

Té lloc tots els dimecres a la Plaça Porxada de Bagà


Mercat Setmanal de Berga

Té lloc tots els dissabtes al Passeig de la Indústria de Berga.


Mercat Setmanal de Borredà


Mercat Setmanal de Gósol


Mercat Setmanal de Guardiola de Berguedà


Mercat Setmanal de La Pobla de Lillet


Registres del 1 al 20 de 63
Pàgina 1 »  [ 1 | 2 | 3 | 4 ]